De nieuwe digitale catalogus 2019 is gereed, de prijzen gaan in op 1 januari 2019. U kunt hier alvast de nieuwe prijzen inzien.

Bekijk de catalogus
Bekijk de nieuwe catalogus hier!

Aankondiging prijsverhoging 2019

Reinigingsmiddelen & desinfecteermiddelen ca. 3% omhoog
De prijzen voor 2019 zijn bekend. De verkoopprijzen van onze reinigingsmiddelen en desinfecteermiddelen gaan met 3% stijgen.

De grondstofprijzen zijn gedurende 2018 gestegen met gemiddeld 10%. Enkele uitschieters bepalen dit beeld. Kijkend naar het aandeel dat deze uitschieters in het eindproduct hebben kunnen we spreken van een algehele stijging van ca. 3,5%. In de chemie zijn de stijgingen voornamelijk gebaseerd op beschikbaarheid. Dit wordt veroorzaakt door terugloop in het aantal, de omvang, uitval en of verplaatsing van productiefaciliteiten naar lagere loonlanden buiten de EU.

Hulpmaterialen gemiddeld 3,3% omhoog
Bij de hulpmaterialen zien we dat de toeleveranciers van papier zich genoodzaakt tot de grootste stijgers moeten scharen met een gemiddelde stijging van 5% t.o.v. de leveranciers waarbij kunststof als grondstof tot een gemiddelde prijsstijging van 3% heeft geleid.

Het merendeel van de prijsstijgingen bij hulpmaterialen uit zich met name door de grote prijsstijgingen van grondstoffen als kunststof en papier. In deze branche zijn de grondstoffen met gemiddeld 20% gestegen waarbij het aandeel in het eindproduct heeft geleid tot een gemiddelde stijging van 3,3%.